Címlap Kisgép motorok Briggs & Stratton motor történelem
Briggs & Stratton motor történelem PDF Nyomtatás E-mail
Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

 

A Briggs & Stratton motorok mezőgazdasági, kertészeti és ipari célú kisgépekben való felhasználása Magyarországon is igen széles körben elterjedt.

Elterjedésének oka a motor egyszerűségében és megbízhatóságában keresendő, de meg lehet említeni a könnyű kezelhetőségét és nem utolsó sorban a könnyű karbantarthatóságát, valamint könnyű javíthatóságát is.

Ha szánunk rá időt, és az internet segítségével időutazást teszünk,  a Briggs motorok őseivel kapcsolatban több érdekes információt találhatunk a világhálón.

Történetük során az élet legváltozatosabb területén kerültek felhasználásra a Briggs & Stratton motorok. Mai korunk utcai forgatagában bizonyára sokan megcsodálnának a segédmotoros kerékpáron való hasznosítását, pedig annak idején az Egyesült Államokban mindennapos közlekedési eszköznek számítottak. Elődeink ötlettára kifogyhatatlan volt,   egy-egy  jó ötlettel megvalósított műszaki megoldás bizonyára  új színfoltot jelentene  elszürkülőben lévő rohanó világunkban is.    

 

Cégünk szervizműhelyében már több alkalommal volt lehetőségünk 30-40 évvel ezelőtt gyártott. - mai napig működőképes Briggs & Stratton motort behatóbban tanulmányoznunk. Minden alkatrész-, és részegységénél megcsodálhattuk  tervező gépészmérnökeiknek zseniális munkáját.  Évtizedeken keresztül a fejlesztők fő feladatuknak a lehető legegyszerűbb és a legszélsőségesebb viszonyok között is megbízható működést produkáló motor kialakítását tekintették.

Milyen sok örömteli észrevételt lehetne tenni a motorok felhasználóbarát mivoltáról!  Se benzincsap, sem karburátor túlfolyás, szinte "örökéletű" indítószerkezet és még számtalan olyan apró megoldás, ami a hozzá nem értő, még az abszolút dilettáns felhasználó kezébe is megbízhatóan pöfögő motort adott.

Akár a golyós szabadonfutós indítószerkezetet, akár a gyújtásegységet, vagy karburátor megoldásokat vizsgáljuk meg szakember szemmel, minden esetben arra a következtetésre jutottunk, hogy ettől egyszerűbb, és ettől megbízhatóbb műszaki megoldások nem léteznek kisgépes szakmánkban.

 Örömünk sajnos nem lehet teljes, ugyanis napjainkra ez a fejlesztői szemlélet már a múlt ködébe veszett. A motoralkatrészek gyártásához felhasznált műanyag alapanyagú termékek alaposan fellazították a motorok minőségi paramétereit, egyben eleget  téve  a gyártási önköltség őrületes mértékű csökkentési kényszerének. Verseny az verseny, - mondhatnánk globalizált világunkban. Azonban ennek nagy ára van,  mert oda a kifogástalan minőség !

Példánknál maradva, a golyós szabadonfutós indítószerkezet helyett jött a műanyagkörmös megoldás. A hagyományos golyós indítószerkezet évtizedig jól működött, emez 1-2 évig. Ha pedig erős kezű gazdája lett a gépnek, akkor néhány hónapig.

És ekkor jön be a képbe a szervizszolgáltató, mint szenvedő alany. Vajon hány parttalan vitát lehet(ne) kezdeményezni a széttört indítószerkezetek miatt?

 


Az Agromechanika webáruházában megnézem a forgalmazott motorokat...

 
Hirdetés
Copyright © 2020 AM admin. Minden jog fenntartva.
A Joomla! a GNU/GPL licenc alatt kiadott szabad szoftver.
Fordította a Magyar Joomla! Felhasználók Nemzetközi Egyesülete
 

Naptár

2020. július 05., vasárnap Ma Emese és Sarolta, holnap Csaba ünnepli névnapját.

Szavazások

Szokott-e webáruházban vásárolni ?
 

Ki olvas minket ?

Oldalainkat 4 vendég böngészi

Hirdetés

Kiemelt weblapok:

Véletlen képek